Nieuws - Cultura Mosae
22075
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-22075,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.4,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

STICHTING CULTURA MOSAE PRESENTEERT BEPPIE, HANS DULFER, DAVINA MICHELLE EN TRIJNTJE OOSTERHUIS

Van 15 december tot en met 6 januari vindt er tijdens Magisch Maastricht weer een spetterend cultureel programma plaats. Naast een groot aanbod van verschillende (Eu)regionale verrassingsconcerten in het centrum van Maastricht, presenteren wij ook een aantal grote namen in Mosae Forum:

 

22 december 2018: Lotte Walda & Band, The Busquito’s en kerstspecial Beppie Kraft & Band!

Laat je in winkelcentrum Mosae Forum verrassen tijdens een unieke kerstspecial met Beppie Kraft. Beppie trakteert haar fans altijd op geweldige meezingers en onvervalste carnavalskrakers. Nu zingt ze voor het eerst kerstliedjes onder leiding van een klein orkest.

Nooit eerder heeft zij met klein orkest live een aantal nummers van dit album laten horen. In 1991 lanceerde zij haar eerste en enige kerstalbum genaamd ‘Zaolege Keersmes’. Een aantal van deze nummers zal ze ook de revue laten passeren.

Beppie Kraft groeide op in een muzikale familie en kreeg de muziek met de paplepel ingegoten. Reeds op 11-jarige leeftijd zong zij voor een groot publiek het winnend Maastrichts carnavalsliedje “Diech bis mien nisjeke”. Dit is de start van een indrukwekkende lijst van Limburgse hits die Beppie ondertussen op haar naam heeft staan. Haar 60-jarig jubileum is gevierd door 2 grote concerten te geven op het Vrijthof van Maastricht.

Voorafgaand aan het optreden van Beppie kun je genieten van een gevarieerd voorprogramma met Lotte Walda & Band en The Busquito’s.

 

Programma:

13:00 – 14:00 Lotte Walda & Band
14:30 – 15:30 The Busquito’s
16:00 – 16:40 Beppie Kraft

 

29 december 2018: Coverband dag in samenwerking met Ap Art Events

Zaterdag 29 december presenteert Stichting Cultura Mosae i.s.m. Ap Art Events (Magic Music Maastricht) een dagvullend live programma op het open air podium bij winkelcentrum Mosae Forum. Tussen 11.00 en 18.00 uur geniet je hier van een breed scala aan muziek van verschillende bekende coverbands.

 

Programma:

11.00 – 12.00 CBF
13.00 – 14.00 Bee Bee Queen
15.00 – 16.00 The Detain
17.00 – 18.00 Like A Rolling Stone

 

30 december 2018: Planet-T & Hans Dulfer, Davina Michelle en Trijntje Oosterhuis

Trijntje Oosterhuis is al jarenlang een van de top zangeressen van Nederland. Dit jaar sluit ze 2018 af met een spetterend optreden tijdens Magisch Maastricht! Geniet tijdens dit muzikale spektakel van Trijntje haar mooiste hits.Het begon allemaal toen zij samen met haar broer Tjeerd Oosterhuis op jonge leeftijd de popgroep Total Touch oprichtte. Later werd Trijntje succesvol als solozangeres. Als een van de meest veelzijdige zangeressen van ons land varieert Trijntje Oosterhuis met gemak tussen verschillende genres. Ze kwam vanuit de pop/soul, maakte verschillende albums en zong met grote namen als Queen, Andrea Bocelli, Burt Bacharach,Lionel Richie, etc.Voorafgaand aan het optreden van Trijntje kun je genieten van een gevarieerd voorprogramma met Planet-T & Hans Dulfer en Davina Michelle.

 

Programma:

13.30 – 14.30 Planet-T & Hans Dulfer
15.00 – 15.30 Davina Michelle
16.00 – 16.40- Trijntje Oosterhuis

 

De presentatie bij Mosae Forum is tijdens deze 3 dagen in handen van Dyanne Sleijpen.
Noteer deze datums alvast in je agenda laat je je verrassen en ontroeren tijdens deze magische periode in Maastricht!

Aftermovie Het Parcours

Op zondag 9 september stond Maastricht geheel in het teken van dé officiële opening van het culturele seizoen tijdens Het Parcours. Geniet nog een keer met ons mee van deze geweldige dag vol cultuur!

Een stichting stelt zich voor: CULTURA MOSAE

 Met zoveel verenigingen, stichtingen en bijzondere gezamenlijke initiatieven voor bewoners en ondernemers in de stad, is het tijd voor een kijkje achter de schermen. In deze rubriek stellen we steeds een andere vereniging of stichting aan je voor. Wat is het doel, waarom hebben ze zich verenigd en wat zijn hun ambities en plannen voor de toekomst? In deze uitgave een gesprek met Renske Thomas en Tom Berghmans, beiden werkzaam voor de stichting Cultura Mosae.

 

 

Podium voor talent

Cultura Mosae werd in 2016 opgericht en is een initiatief van Centrummanagement Maastricht. Alle culturele projecten ondersteund door Centrummanagement, worden sinds de oprichting van de stichting ondergebracht bij Cultura Mosae. Het belangrijkste doel? Cultuur toegankelijk maken en een podium bieden aan het talent dat Maastricht en de regio te bieden heeft. Bovendien ziet de stichting het als haar taak om inwoners en bezoekers nog meer bewust te maken van dat wat Maastricht en de regio anno nu op gebied van cultuur te bieden hebben. Dit wordt gedaan door (gezamenlijk) culturele activiteiten te organiseren, bestaande uit amateur en/of professionele kunstproducties, culinaireen promotionele evenementen.

 

Gratis en toegankelijk voor iedereen

De inzet van Cultura Mosae is om nagenoeg alle culturele activiteiten die door hen worden georganiseerd voor iedereen gratis toegankelijk te laten zijn. Tom: “We willen een zo breed mogelijk publiek de kans bieden om kennis te maken met het culturele aanbod van de stad. Door de activiteiten gratis aan te bieden kan iedereen eens proeven van een voorstelling of concert. We willen bewoners van Maastricht en de regio verleiden tot een bezoek en/of actieve deelname aan cultuur en hen hiervan laten meegenieten. Vaak gaat het om kwalitatieve optredens, waar je normaliter veel voor betaalt.”

 

Cultureel aanbod

Cultura Mosae werkt nauw samen met verschillende organisaties in de stad, waaronder Lumière, het Theater aan het Vrijthof en het Conservatorium Maastricht. Ook worden meerdere culturele evenementen georganiseerd, onder andere samen met Stichting Uit, de werkgroep Magisch Maastricht en de Stichting Oranje Comité Maastricht. Wat zijn dan die activiteiten waar Cultura Mosae bij betrokken is? “Het Parcours organiseren we in samenwerking met ‘Stichting Uit’ met als doel een beeld te geven van het brede aanbod aan kunstvormen en kunstaanbieders dat het nieuw theaterseizoen te bieden heeft. Een waaier van culturele amuses die traditioneel op de tweede zondag van september wordt gepresenteerd,” aldus Renske. (Voor meer informatie zie het artikel over Het Parcours op pagina 22 en 23 van deze W!M.)

 

 

En verder

“Verder organiseren we tijdens Magisch Maastricht -in de decemberperiode- een cultureel programma op diverse plekken in de binnenstad waaraan vele gezelschappen participeren. Ook wordt in opdracht van het Oranje Comité Maastricht een culturele programmering toegevoegd aan de activiteiten op het Vrijthof tijdens ‘Kingsday’. Hierbij wordt een podium gegeven aan jong talent uit Maastricht en omgeving. Daarnaast organiseert Cultura Mosae een cultureel programma tijdens onder andere de toerversie Amstel Gold Race, Maastrichts Mooiste, Muziek aan Tafel (een initiatief van Les Tables) en regelt Cultura Mosae iedere zondag optredens in de binnenstad in het kader van Cultuur op Zondag.

 

Ambitie

De stichting werkt stevig aan een eigen huisstijl en strategie. Renske: “Hiermee willen we nog duidelijker maken waar Cultura Mosae voor staat.” Daarnaast wordt er bestuurlijk ingezet op een mix van disciplines en achtergronden die een verdere groei van activiteiten van Cultura Mosae mogelijk maakt. Tom: “Eigenlijk allemaal om het divers cultureel aanbod dat Maastricht en de regio te bieden heeft een platform te geven en laagdrempelig te maken, zodat iedereen er kennis van kan nemen. Want als je het ons vraagt, is cultuur nog altijd zuurstof voor de samenleving.”