Nieuws - Cultura Mosae
22075
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-22075,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.4,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

OPENLUCHTFILMS HEILIGDOMSVAART BEKEND

Gedurende de Heiligdomsvaart wordt er op een drietal locaties in de stad een film vertoond, passend bij het thema ‘Doe goed en zie niet om’. Op de kerkpleinen van Wolder, Sint-Pieter Beneden en de Ruiterij worden de films in de open lucht vertoond. De kerkgebouwen op de achtergrond en de natuurrijke, groene omgeving zullen zorgen voor een religieuze atmosfeer, wat het bekijken van deze films een bijzondere gebeurtenis maakt.

De drie films die getoond zullen worden zijn:

  • Visages Villages
  • I, Daniel Blake
  • The dark horse

Meer informatie over de films en speeltijden, vindt u hier.

ACTIVITEITENVERSLAG SCM 2017

Om een impuls te geven aan de vernieuwing en het aanbod van culturele activiteiten in Maastricht en de Euregio is Stichting Cultura Mosae (SCM) in 2016 opgericht. In 2017 heeft de transformatie om culturele activiteiten van Centrummanagement uit te laten voeren door de SCM verder vorm en inhoud gekregen. Hier kunt u het activiteitenverslag van 2017 lezen.

HET PARCOURS 2018: CULTUUR, SMAAKT NAAR MEER

De opening van het culturele seizoen in Maastricht

 

De drieëntwintigste editie van Het Parcours vindt dit jaar plaats op zondag 9 september van 12.00 – 19.00 uur. Tijdens Het Parcours geven de instellingen en organisaties van het Kultureel Overleg Maastricht (KOM) een voorproefje van hun programma voor het komende seizoen. Op diverse podia en mooie plekjes in Maastricht zullen de optredens van deze theaters, toneelgezelschappen, musea en andere culturele instellingen die Maastricht rijk is, te bewonderen zijn. Naast de professionals zullen ook verschillende amateurs uit de omgeving voor een variëteit aan cultuur zorgen. De toegang voor Het Parcours is gratis.

 

Editie 2018

Dit jaar staat Het Parcours in het teken van ‘Cultuur, Smaakt naar Meer’. Het Parcours wordt als een traktatie van vele culturele amuses gezien. Het uitgebreide, gevarieerde en hoogstaande culturele aanbod van de komende editie zorgt ervoor dat de bezoeker geïnspireerd raakt en zich meer verbonden gaat voelen met het kunst- en cultuuraanbod dat de stad Maastricht te bieden heeft. De performances gaan voor het publiek als het ware naar meer smaken. Daarnaast zijn eet- en drinkgewoonten ook onlosmakelijk verbonden met cultuur. Wij nodigen jullie dan ook van harte uit om te komen proeven van deze editie van Het Parcours!

 

Aanmelden

Gezelschappen kunnen zich tot uiterlijk 1 juni aanmelden voor Het Parcours. Het Parcours wil dit jaar volop gaan inzetten op kwaliteit en diversiteit. Mede door het geringere aantal speelplekken zal er dit jaar een strengere selectie plaatsvinden. Wij zullen uiterlijk 15 juni alle aanmelders op de hoogte brengen over onze keuze.

Aanmelden voor Het Parcours kan via onderstaande link:

 

https://bit.ly/2uHE59r

 

Enthousiaste crew leden gezocht!

Om de drieëntwintigste editie van het Het Parcours weer tot een succes te maken, zijn wij op zoek naar enthousiaste crew leden die ons team kunnen versterken. Verschillende teams zullen verantwoordelijk zijn voor logistiek/techniek, locaties, PR & Communicatie en als hospitality guides. Lijkt het je leuk om als crew lid er mede voor te zorgen dat Het Parcours 2018 een onvergetelijke editie wordt? Meld je dan snel aan via onderstaande link:

 

https://bit.ly/2q3vLLz

 

See you @ Het Parcours 2018 Maastricht!