AGENDA

 “Initiëren, organiseren en verbinden zijn de drie kernwoorden die centraal staan bij Cultura Mosae. Kennis van cultuur + kennis van- en ervaring met organiseren + de hands-on werkwijze van een klein, gedreven team = de succesformule waarmee de projecten en initiatieven vorm krijgen en slagen.

Ook in 2021 zal de stichting samen met alle partners de schouders eronder zetten om een bijdrage te leveren aan het (toegankelijk maken van het) culturele aanbod van de stad Maastricht. Wanneer meer details of achtergrondinformatie over de activiteiten van de stichting gewenst zijn, mag je met mij contact opnemen!”

Email renskethomas@cmmaastricht.nl

Telefoon +31612084722.

Renske Thomas

Projectmanager

Cobble

Cultura Mosae lanceert Cobble!

Passend in het tijdperk van digitalisering heeft Cultura Mosae een app laten ontwikkelen waarmee een augmented reality (AR) kunstroute kan worden gevolgd door de verschillende kwartieren van de stad. Met behulp van deze app wordt Maastricht via je mobiel getransformeerd tot een innovatieve en digitale kunststad.

Meer informatie? Kijk op www.culturamosae.nl/cobble

Vastelaovend Hoeskonzèr

Na de goed ontvangen ‘Being Home For Christmas’-livestreamconcerten in december, organiseren Cultura Mosae en de Muziekgieterij opnieuw een streamconcert. Ditmaal staat het concert in het teken van de Vastelaovend en is er een samenwerking met de Tempeleers.

De muziek werd verzorgd door philharmonie zuidnederland. 

Meer weten?

Being home for Christmas

Onder het motto: ‘Being home for Christmas’ bracht Cultura Mosae ‘Magisch Maastricht’ bij de mensen thuis! Samen met  Maastricht Marketing en de Muziekgieterij vulden we de huiskamers tussen 11 december en 30 december met (kerst)optredens. De optredens werden door vele mensen bekeken.

Vanuit de Muziekgieterij werden diverse voorstellingen live opgenomen, gestreamd en gratis gedeeld om van te genieten.

Voor het programma was samenwerking gezocht met lokale artiesten en de Maastrichtse culturele instellingen. 

Bekijk hier het hele programma en de compilaties

Borrel Noten

Lees meer over het project.

Vanwege het grote succes in 2020, is Cultura Mosae voornemens in 2021 de tweede editie van Borrel Noten te organiseren. Deze keer van woensdag 21 juli tot en met zondag 22 augustus 2021, telkens vanaf 2100 uur. Bewoners en bezoekers kunnen dan weer heerlijk zomers, met een drankje en een hapje genieten van een muzikaal programma met genres als Jazz, Klassiek en Mediterraan/Zuid-Europees. Dit is uiteraard afhankelijk van wat de geldende richtlijnen omtrent het coronavirus dan zullen zijn. 

TEFAF Secret Music Sessions

Vanwege COVID-19 zijn sommige events geannuleerd of naar volgend jaar verplaatst.

In 2019 is er vanuit de werkgroep “TEFAF & the City” de vraag gekomen of Cultura Mosae het cultuurprogramma wil organiseren tijdens de koopavond en het weekend van TEFAF. Sindsdien realiseren we dit elk jaar samen met de klassieke- en jazz-afdelingen van het Conservatorium. Op deze manier wordt jong talent in opleiding de kans gegeven om tijdens een drukke en goedbezochte periode in de stad een optreden te verzorgen. De optredens zorgen telkens voor een extra fijne sfeer in de stad voor de (TEFAF-)bezoekers en bewoners.

Opening Cultureel Seizoen

Vanwege COVID-19 zijn sommige events geannuleerd of naar volgend jaar verplaatst.

Sinds 2016 heeft Cultura Mosae de eer en taak van Stichting UIT om Het Parcours te organiseren op de tweede zondag van september. De oorspronkelijke gedachte is dat ook Maastricht een ‘opening van het culturele seizoen’ viert (vergelijkbaar met de vele uitmarkten die door NL plaatsvinden). Dit project sluit perfect aan bij de missie en visie van Cultura Mosae, want bij de uitvoering ervan wordt zowel georganiseerd, gefaciliteerd, als ook verbindingen gelegd tussen professionals en amateurs en verschillende kunst- en cultuurdisciplines. We kunnen op deze manier de amateurs, verenigingen en instellingen in de stad een podium bieden en meedenken over vernieuwingen in het culturele veld.

Het Parcours is altijd een eendaags evenement geweest en in 2019 is dit in een fusie met Bruis uitgegroeid tot een weekend-evenement. In 2020 heeft er wegens COVID-19 geen evenement kunnen plaatsvinden. De ambitie is om deze koers door te zetten naar een uiteindelijk ‘Frontenfestival’. Een cultureel openlucht festival dat haar kern vindt in en rondom het Frontenpark. Dit culturele evenement is voor Cultura Mosae dé gelegenheid om de culturele diversiteit die Maastricht e.o. te bieden heeft, aan een groot publiek te tonen.

Cultuur op Zondag

Vanwege COVID-19 zijn sommige events geannuleerd of naar volgend jaar verplaatst.

In 2013 is door de Gemeenteraad besloten dat Maastricht een koopzondag kreeg met de voorwaarde dat er op deze dag dan ook genoeg sfeer moet zijn in de stad. Centrummanagement Maastricht heeft toen de taak op zich genomen om tijdens deze koopzondagen de stad met cultuur te laden voor meer sfeer en gezelligheid. Dit is een van de projecten die in 2017 is overgeheveld naar Cultura Mosae. Er wordt één gezelschap per zondag geprogrammeerd en de programmering vindt stadsbreed plaats. Ook wordt er regelmatig samenwerking gezocht met andere evenementen die (o.a.) op een zondag plaatsvinden, zoals Jekerklassiek en Maastrichts Mooiste etc.

Culturele Decemberprogrammering

De afgelopen jaren heeft Cultura Mosae samen met de Gemeente Maastricht, Maastricht Marketing en andere partners gezamenlijk de Culturele Decemberprogrammering georganiseerd. Inmiddels is dit cultuurprogramma uitgegroeid tot een van de pijlers van Magisch Maastricht. Ook de komende jaren zal bij de programmering weer samengewerkt worden met een grote diversiteit aan culturele instellingen en amateurgezelschappen in Maastricht en de regio. In 2020 heeft in plaats van de reguliere Culturele Decemberprogrammering een online variant plaatsgevonden: Being Home for Christmas.

Amstel Gold Race

Vanwege COVID-19 zijn sommige events geannuleerd of naar volgend jaar verplaatst.

In samenwerking met evenementenbureau The PEPr Company verzorgen wij al jaren een cultuurprogramma tijdens het sportevenement Amstel Gold Race. Sport en cultuur komen zo op een mooie manier samen. 

Lockdown Livestreamconcerten

In samenwerking met Visit Maastricht organiseerde Cultura Mosae tijdens de eerste lockdown in 2020 wekelijks (telkens op vrijdag) livestreamconcerten. Op deze wijze werd cultuur bij de mensen thuis gebracht en werd er ook tijdens de (corona)lockdown-periode een podium geboden aan diverse culturele gezelschappen en artiesten uit Maastricht en omgeving. Zo werden er op gepaste afstand positieve boodschappen, sfeer en saamhorigheid verspreid. Iets wat we in deze tijd allemaal hard nodig hadden!

Lockdown #Thuisblijfoptredens

Tijdens de eerste COVID19-lockdown, hebben wij (na een oproep te hebben gedaan) zoveel mogelijk filmpjes van cultuurmakers gedeeld op de Social Media kanalen van Cultura Mosae en Visit Maastricht. Deze werden verspreid met de hashtags #thuisblijfoptreden #samenmakenwecultuur #voorelkaar #bymaastricht #mestreechtergeis #samensterk #staysafe #culturamosae #visitmaastricht

Zo werd er in die bizarre tijd toch voor verbinding gezorgd en een positieve boodschap verspreid!

Heb jij ze al bekeken?

Vanwege COVID-19 zijn sommige events geannuleerd of naar volgend jaar verplaatst. Het kan dus zijn dat er evenementen in de agenda staan die niet doorgaan, hiervoor onze excuses.

april

mei 2021

juni
MA
DI
WO
DO
VR
ZA
ZO
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
Events for 1 mei
Geen evenementen
Events for 2 mei
Geen evenementen
Events for 3 mei
Geen evenementen
Events for 4 mei
Geen evenementen
Events for 5 mei
Geen evenementen
Events for 6 mei
Geen evenementen
Events for 7 mei
Geen evenementen
Events for 8 mei
Geen evenementen
Events for 9 mei
Geen evenementen
Events for 10 mei
Geen evenementen
Events for 11 mei
Geen evenementen
Events for 12 mei
Geen evenementen
Events for 13 mei
Geen evenementen
Events for 14 mei
Geen evenementen
Events for 15 mei
Geen evenementen
Events for 16 mei
Geen evenementen
Events for 17 mei
Geen evenementen
Events for 18 mei
Geen evenementen
Events for 19 mei
Geen evenementen
Events for 20 mei
Geen evenementen
Events for 21 mei
Geen evenementen
Events for 22 mei
Geen evenementen
Events for 23 mei
Geen evenementen
Events for 24 mei
Geen evenementen
Events for 25 mei
Geen evenementen
Events for 26 mei
Geen evenementen
Events for 27 mei
Geen evenementen
Events for 28 mei
Geen evenementen
Events for 29 mei
Geen evenementen
Events for 30 mei
Geen evenementen
Events for 31 mei
Geen evenementen