AGENDA

 “Initiëren, organiseren en verbinden zijn de drie kernwoorden die centraal staan bij Cultura Mosae. Kennis van cultuur + kennis van- en ervaring met organiseren + de hands-on werkwijze van een klein, gedreven team = de succesformule waarmee de projecten en initiatieven vorm krijgen en slagen.

Ook in 2020 zal de stichting samen met alle partners de schouders eronder zetten om een bijdrage te leveren aan het (toegankelijk maken van het) culturele aanbod van de stad Maastricht. Wanneer meer details of achtergrondinformatie over de activiteiten van de stichting gewenst zijn, mag je met mij contact opnemen!”

Email renskethomas@cmmaastricht.nl

Telefoon +31612084722.

Renske Thomas

Projectmanager

Being home for Christmas

Onder het motto: ‘Being home for Christmas’ bracht Cultura Mosae ‘Magisch Maastricht’ bij de mensen thuis. Samen met  Maastricht Marketing en de Muziekgieterij brachten we tussen 11 december en 30 december vulden we samen met onze partners huiskamers met (kerst)optredens. 

Vanuit de Muziekgieterij werden diverse voorstellingen live opgenomen, gestreamd en gratis gedeeld om van te genieten. Veilig en warm vanuit de eigen huiskamer.

Voor het programma is de samenwerking opgezocht met lokale artiesten en de Maastrichtse culturele instellingen. 

Bekijk hier het hele programma en de compilaties (binnenkort)!

Cobble

Cultura Mosae lanceert Cobble

Passend in het tijdperk van digitalisering heeft Cultura Mosae een app laten ontwikkelen waarmee een augmented reality (AR) kunstroute kan worden gevolgd door de verschillende kwartieren van de stad. Met behulp van deze app wordt Maastricht via je mobiel getransformeerd tot een innovatieve en digitale kunststad.

Meer informatie kijk op www.culturamosae.nl/cobble

Borrel Noten

In de periode tussen de concerten van André Rieu op het Vrijthof en het Preuvenemint zijn er in Maastricht en regio weinig culturele activiteiten. In diverse Europese landen zijn er in deze zomerperiode juist erg veel optredens die zorgen voor een perfecte aanvulling op een mooie zomeravond. Cultura Mosae zag kans een soortgelijke sfeer te creëren voor bezoekers en bewoners van Maastricht. Dit jaar voor het eerst hebben van 22 juli t/m 23 augustus iedere woensdag t/m zondagavond bij d’n Hiemel in het Jekerkwartier een serie concerten plaatsgevonden onder de naam ‘Borrel Noten’. Hier konden bezoekers met een drankje en een hapje genieten van een muzikaal programma met genres als Jazz, Klassiek en Mediterraan/Zuid- Europees, die passen bij de sfeer en uitstraling van de omgeving.

Lees meer over het project.

Lockdown Livestreamconcerten

In samenwerking met Visit Maastricht organiseerde Cultura Mosae wekelijks (telkens op vrijdag) livestreamconcerten. Op deze wijze werd cultuur bij de mensen thuis gebracht en werd er ook tijdens de (corona)lockdown-periode een podium geboden aan diverse culturele gezelschappen en artiesten uit Maastricht en omgeving. Zo werden er op gepaste afstand positieve boodschappen, sfeer en saamhorigheid verspreid. Iets wat we in deze tijd allemaal hard nodig hadden!

Culturele Decemberprogrammering

De afgelopen jaren heeft Cultura Mosae samen met de Gemeente Maastricht, Maastricht Marketing en andere partners gezamenlijk de Culturele Decemberprogrammering georganiseerd. Inmiddels is dit cultuurprogramma uitgegroeid tot een van de pijlers van Magisch Maastricht. Ook dit jaar wordt bij de programmering weer samengewerkt met een grote diversiteit aan culturele instellingen en amateurgezelschappen in Maastricht en de regio.

TEFAF Secret Music Sessions

In 2019 is er vanuit de werkgroep “TEFAF & the City” de vraag gekomen of Cultura Mosae het cultuurprogramma wil organiseren tijdens de koopavond en het weekend van TEFAF. Sindsdien realiseren we dit elk jaar samen met de klassieke- en jazz-afdelingen van het Conservatorium. Op deze manier wordt jong talent in opleiding de kans gegeven om tijdens een drukke en goedbezochte periode in de stad een optreden te verzorgen. De optredens zorgen telkens voor een extra fijne sfeer in de stad voor de bezoekers en bewoners.

Amstel Gold Race

Vanwege COVID-19 zijn sommige events geannuleerd of naar volgend jaar verplaatst.

In samenwerking met evenementenbureau The PEPr Company verzorgen wij al jaren een cultuurprogramma tijdens het sportevenement Amstel Gold Race. Sport en cultuur komen zo op een mooie manier samen. 

Opening Cultureel Seizoen

Vanwege COVID-19 zijn sommige events geannuleerd of naar volgend jaar verplaatst.

Sinds 2016 heeft Cultura Mosae de eer en taak van Stichting UIT om Het Parcours te organiseren op de tweede zondag van september. De oorspronkelijke gedachte is dat ook Maastricht een ‘opening van het culturele seizoen’ viert (vergelijkbaar met de vele uitmarkten die door NL plaatsvinden). Dit project sluit perfect aan bij de missie en visie van Cultura Mosae, want bij de uitvoering ervan wordt zowel georganiseerd, gefaciliteerd, als ook verbindingen gelegd tussen professionals en amateurs en verschillende kunst- en cultuurdisciplines. We kunnen op deze manier de amateurs, verenigingen en instellingen in de stad een podium bieden en meedenken over vernieuwingen in het culturele veld.

Het Parcours is altijd een eendaags evenement geweest en in 2019 is dit in een fusie met Bruis uitgegroeid tot een weekend-evenement. De ambitie is om vanaf 2021 deze koers door te zetten naar een uiteindelijk ‘Frontenfestival’. Een cultureel openlucht festival dat haar kern vindt in en rondom het Frontenpark. Dit culturele evenement is voor Cultura Mosae dé gelegenheid om de culturele diversiteit die Maastricht e.o. te bieden heeft, aan een groot publiek te tonen.

Cultuur op Zondag

Vanwege COVID-19 zijn sommige events geannuleerd of naar volgend jaar verplaatst.

In 2013 is door de Gemeenteraad besloten dat Maastricht een koopzondag kreeg met de voorwaarde dat er op deze dag dan ook genoeg sfeer moet zijn in de stad. Centrummanagement Maastricht heeft toen de taak op zich genomen om tijdens deze koopzondagen de stad met cultuur te laden voor meer sfeer en gezelligheid. Dit is een van de projecten die in 2017 is overgeheveld naar Cultura Mosae. Er wordt één gezelschap per zondag geprogrammeerd en de programmering vindt stadsbreed plaats. Ook wordt er regelmatig samenwerking gezocht met andere evenementen die (o.a.) op een zondag plaatsvinden, zoals Jekerklassiek en Maastrichts Mooiste etc.

Lockdown #Thuisblijfoptredens

Tijdens de COVID19-lockdown, hebben wij zoveel mogelijk filmpjes van cultuurmakers gedeeld op de Social Media kanalen van Cultura Mosae en Visit Maastricht. Deze werden verspreid met de hashtags #thuisblijfoptreden #samenmakenwecultuur #voorelkaar #bymaastricht #mestreechtergeis #samensterk #staysafe #culturamosae #visitmaastricht

Zo werd er in die bizarre tijd toch voor verbinding gezorgd en een positieve boodschap verspreid!

Heb jij ze al bekeken?

Vanwege COVID-19 zijn sommige events geannuleerd of naar volgend jaar verplaatst. Het kan dus zijn dat er evenementen in de agenda staan die niet doorgaan, hiervoor onze excuses.

december

januari 2021

februari
MA
DI
WO
DO
VR
ZA
ZO
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
Events for 28 december
Events for 3 januari
Events for 4 januari
Geen evenementen
Events for 5 januari
Geen evenementen
Events for 6 januari
Geen evenementen
Events for 7 januari
Geen evenementen
Events for 8 januari
Geen evenementen
Events for 9 januari
Geen evenementen
Events for 10 januari
Geen evenementen
Events for 11 januari
Geen evenementen
Events for 12 januari
Geen evenementen
Events for 13 januari
Geen evenementen
Events for 14 januari
Geen evenementen
Events for 15 januari
Geen evenementen
Events for 16 januari
Geen evenementen
Events for 17 januari
Geen evenementen
Events for 18 januari
Geen evenementen
Events for 19 januari
Geen evenementen
Events for 20 januari
Geen evenementen
Events for 21 januari
Geen evenementen
Events for 22 januari
Geen evenementen
Events for 23 januari
Geen evenementen
Events for 24 januari
Geen evenementen
Events for 25 januari
Geen evenementen
Events for 26 januari
Geen evenementen
Events for 27 januari
Geen evenementen
Events for 28 januari
Geen evenementen
Events for 29 januari
Geen evenementen
Events for 30 januari
Geen evenementen
Events for 31 januari
Geen evenementen