fbpx

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Viewmasters Streetview

29 december 2021 @ 16:30 - 18:00

Street View is de zesde grote groepstentoonstelling in de openbare ruimte van Viewmaster Projects. Dit jaar is ‘de openbare ruimte’ niet alleen locatie maar tevens ook het onderwerp. De vervreemdende huidige tijd – die een zeer grote weerslag heeft op het gebruik en de beleving van de openbare ruimte – is voor Viewmaster Projects de reden om juist nu een krachtig en actueel vervolg te maken op eerdere presentaties in de stad.

Door de pandemie is er een andere, indringendere ervaring ontstaan over wat onze openbare ruimte kan betekenen. Dit heeft geleid tot een grotere bewustwording omtrent de risico’s, de kwetsbaarheid maar ook de gedeelde waarde van een gemeenschappelijk zone. De geselecteerde videowerken, gepresenteerd als straatprojecties, hebben door de actualiteit extra betekenislagen gekregen en kunnen de hedendaagse geïntensiveerde kijk op het publieke domein activeren of problematiseren.

Street View is geen ‘corona’ tentoonstelling met desolate pleinen en lege wegen. Integendeel, vrijwel alle videowerken in de tentoonstelling zijn gemaakt voordat de pandemie uitbrak. Street View duikt dieper in de betekenissen van de openbare ruimte. Viewmaster Projects presenteert 21 uiteenlopende beschouwende, activistische, sociaal-maatschappelijke of poëtische benaderingen van de openbare ruimte met werk van: Jérôme Bucquet, Sylvain Couzinet-Jacques, Dries Depoorter, Sebastian Diaz Morales, Douwe Dijkstra, Jeroen Jongeleen, Karel van Laere, Siavash Naghshbandi, Paulien Oltheten, Su Tomesen, Kuang Yu Tsui en studenten van Maastricht Academy of Arts.

De straatprojecties zijn elk ook een venster naar een andere stad, een ander land, een andere tijd. Zij bieden een perspectief op een ander gebruik en een andere betekenisgeving van de openbare ruimte. Alle 21 werken zijn verdeeld over het winkelcentrum Entre Deux en een paar straten in de oude binnenstad van Maastricht. Van een aantal kunstenaars worden zowel werken in de Entre Deux als in de stad getoond. Alle werken gaan een relatie met elkaar aan, met de omgeving en hopelijk ook met u als beschouwer

Bart van den Boom
Curator Viewmaster Projects

Gegevens

Datum:
29 december 2021
Tijd:
16:30 - 18:00
Evenement Categorie:

Locatie

Entre Deux
Entre Deux
Maastricht, Nederland
+ Google Maps