fbpx

AGENDA

Museumnacht Maastricht 19 april 2024

Op 19 april 2024 ben je van harte welkom tijdens Museumnacht Maastricht. Dit jaar is het thema: Let’s open up! 14 verschillende presentatie-instellingen in de stad openen hun deuren tot in de nacht om iedereen te verrassen met een divers programma vol workshops, presentaties, shows, exposities, muziek, film, food en dans!

We open the doors for you to open your mind! Zien we je daar?

Meer info op: Museumnacht Maastricht 2024

 

Lepeltje Lepeltje 9 - 11 juni 2023

Foodfestival Lepeltje Lepeltje nestelt zich ook dit jaar weer in Maastricht! Cultura Mosae programmeert muzikaal mee aan deze drie dagen vol creativiteit en wereldse muziek. Zo tref je naast culinaire verrassingen en marktkramen vol bijzondere waren onze ‘local’ heroes Whybe en Triana & Luca aan. Ga jij naar ze luisteren onder het genot van een hapje en een drankje?

De line-up ziet er als volgt uit:

09/06

VRIJDAG

14:00 – 18:00

Lepeltje Lepeltje Soundsystem

18:00 – 19:00

Hiigo

19:00 – 21:00

Sjinkske & Dr. Döner

21:00 – 22:00

TRIANA Y LUCA

22:00 – 01:00

De Manager

10/06

ZATERDAG

12:00 – 15:00

Lepeltje Lepeltje Soundsystem

15:00 – 15:45

WHYBE

16:00 – 18:00

Mylan

18.00 – 19.00 

Golosa La Orquesta 

19.00 – 21.00

Sona & Dixie7

21.00 – 22:00

Wildman

22:00 – 01:00

Dionisius & Dr. Döner

11/06

ZONDAG

12:00 – 14:00

Lepeltje Lepeltje Soundsystem

14:00 – 15.00

Ken Stead

15.00 – 17:00

Mandela

17:00 – 18:00

Close To Fire

18:00 – 19.30

Geert Colson

19:00 – 20:00

Van Tastik

20.00 – 22:00

Basman

 

Lepeltje Lepeltje is voor iedereen gratis toegankelijk. Voor meer informatie kijk je op: https://lepeltje-lepeltje.com/maastricht

Museumnacht Maastricht 14 april 2023

Sinds 2016 is er in Maastricht ieder jaar een Museumnacht, met uitzondering van 2020 in verband met de coronalockdown. In 2021 vond er een aangepaste versie plaats.

Het doel van de initiatiefnemers is altijd om een zo breed mogelijk publiek kennis te laten maken en te verbinden met musea en culturele instellingen in de Limburgse hoofdstad. Hiermee draagt Museumnacht Maastricht bij aan de verdere verbetering van het kunst- en cultuurklimaat van de stad en de regio.

In 2023 is Cultura Mosae benaderd om voor het eerst de uitvoerende partij te zijn van dit geliefde evenement!

Van museumzaal tot hotelkamer, van bushalte tot washok: op vrijdag 14 april 2023 geeft de Limburgse hoofdstad weer volop licht. Meer dan 15 art venues brengen op uitzonderlijke wijze de wereld van kunst tot leven en verrassen jong en oud met een “once-in-a-night-time programma”.

Cultuur op Zondag 2013 - 2022

In 2013 is door de Gemeenteraad besloten dat Maastricht een koopzondag kreeg met de voorwaarde dat er op deze dag dan ook genoeg sfeer moet zijn in de stad. Centrummanagement Maastricht heeft toen de taak op zich genomen om tijdens deze koopzondagen de stad met cultuur te laden voor meer sfeer en gezelligheid. In 2017 is dit project door Centrummanagement voor de uitvoering in opdracht gegeven aan Cultura Mosae. Er wordt één gezelschap per zondag geprogrammeerd en de programmering vindt stad breed plaats. Ook wordt er regelmatig samenwerking gezocht met andere evenementen die op een zondag plaatsvinden, zoals JekerKlassiek, Maastrichts Mooiste etc. Naast de reguliere programmering van Cultura Mosae op zondagen, zoals bijvoorbeeld tijdens TEFAF, MAAS! en Magisch Maastricht, zullen er in 2023 weer op ongeveer 20 zondagen worden geprogrammeerd worden.

TEFAF Secret Music Sessions 2019 - 2022

De werkgroep “TEFAF & The City”, die voorgezeten wordt door Gemeente Maastricht, heeft ervoor gekozen om een cultuurprogramma in het centrum in het programma op te nemen. Cultura Mosae is toen benaderd om een kleinschalig cultureel programma te organiseren tijdens TEFAF. Elk jaar wordt dit in samenwerking met de klassieke- en jazz-afdelingen van het Conservatorium gerealiseerd. Op deze manier wordt jong talent in opleiding de kans gegeven om tijdens een drukke en goedbezochte periode in de stad een optreden te verzorgen.

In 2022 is er voor het eerst samenwerking gezocht met een aantal galeries in de stad waar binnen geprogrammeerd werd. Ook tijdens TEFAF 2023 zullen er in de binnenstad en verschillende galeries optredens worden verzorgd. Daarnaast is in 2022 voor het eerst een project ‘stadsaankleding’ gestart, dat tevens door Cultura Mosae in opdracht is genomen.

Borrel Noten 20 juli - 21 augustus 2022

Na het grote succes in 2020, heeft Cultura Mosae in samenwerking met Jekerjazz ook een tweede geslaagde editie van Borrel Noten georganiseerd! Lees hier meer over het project.

MAAS! 8-11 september 2022

MAAS! 2022 was fantastisch!

Tussen 8 en 11 september 2022 was je helemaal op je plek in Maastricht! In de hele binnenstad, Wyck en een aantal omliggende wijken voelde je de Mestreechter Geis als nooit tevoren. Samen creërden we een moment voor de stad, een moment om weer samen te zijn, om Maastricht te zijn.

Meer weten en foto’s en aftermovie zien? Check www.festivalmaas.nl

Culturele Decemberprogrammering 2010 - 2022

De afgelopen jaren heeft Cultura Mosae samen met de Gemeente Maastricht, Maastricht Marketing en andere partners gezamenlijk de Culturele Decemberprogrammering georganiseerd. Inmiddels is dit cultuurprogramma uitgegroeid tot een van de pijlers van Magisch Maastricht.

In 2020 tijdens de corona lockdown, heeft in plaats van de reguliere Culturele Decemberprogrammering een online variant plaatsgevonden: Being Home for Christmas. In 2021 en aan het begin van 2022 hebben beknopte versies van het Cultuurprogramma plaatsgevonden, ook vanwege COVID-19.

In 2022 verraste Cultura Mosae je weer met een gevarieerd cultuurprogramma in de meest magische dagen van het jaar. Van 16 december 2022 t/m 8 januari 2023 werden de straten van de binnenstad gevuld met optredens van jong talent, het rijke amateurveld van Maastricht e.o., Conservatorium talenten en prachtig straattheater.

Meer info? Klik hier!

Koningsdagcadeau april 2021

Samen met Vocal Group Odeon heeft Cultura Mosae de bewoners van Larisa (Envida) Lenculenhof (Envida) en Campagne (Sevagram) getrakteerd op een muzikaal cadeau.

Meer weten? Klik hier.

Vastelaovend Hoeskonzèr feb. 2021

Na de goed ontvangen ‘Being Home For Christmas’-livestreamconcerten in december, organiseren Cultura Mosae en de Muziekgieterij opnieuw een streamconcert. Ditmaal staat het concert in het teken van de Vastelaovend en is er een samenwerking met de Tempeleers.

De muziek werd verzorgd door philharmonie zuidnederland. 

Meer weten?

Being home for Christmas dec. 2020

Onder het motto: ‘Being home for Christmas’ bracht Cultura Mosae ‘Magisch Maastricht’ bij de mensen thuis! Samen met  Maastricht Marketing en de Muziekgieterij vulden we de huiskamers tussen 11 december en 30 december met (kerst)optredens. De optredens werden door vele mensen bekeken.

Vanuit de Muziekgieterij werden diverse voorstellingen live opgenomen, gestreamd en gratis gedeeld om van te genieten.

Voor het programma was samenwerking gezocht met lokale artiesten en de Maastrichtse culturele instellingen. 

Bekijk hier het hele programma en de compilaties

Cobble

Cultura Mosae lanceert Cobble!

Passend in het tijdperk van digitalisering heeft Cultura Mosae een app laten ontwikkelen waarmee een augmented reality (AR) kunstroute kan worden gevolgd door de verschillende kwartieren van de stad. Met behulp van deze app wordt Maastricht via je mobiel getransformeerd tot een innovatieve en digitale kunststad.

Meer informatie? Kijk op www.cobblemaastricht.nl of  www.culturamosae.nl/cobble

Opening Cultureel Seizoen 2016 - 2020

Sinds 2016 had Cultura Mosae de eer en taak van Stichting UIT om Het Parcours te organiseren op de tweede zondag van september. De oorspronkelijke gedachte was dat ook Maastricht een ‘opening van het culturele seizoen’ viert (vergelijkbaar met de vele uitmarkten die door NL plaatsvinden). Dit project sluit perfect aan bij de missie en visie van Cultura Mosae, want bij de uitvoering ervan werd zowel georganiseerd, gefaciliteerd, als ook verbindingen gelegd tussen professionals en amateurs en verschillende kunst- en cultuurdisciplines. We konden op deze manier de amateurs, verenigingen en instellingen in de stad een podium bieden en meedenken over vernieuwingen in het culturele veld.

Het Parcours is altijd een eendaags evenement geweest en in 2019 is dit in een fusie met Bruis uitgegroeid tot een weekend-evenement. In 2020 heeft er wegens COVID-19 geen evenement kunnen plaatsvinden. 

Lockdown Livestreamconcerten mrt. 2020

In samenwerking met Visit Maastricht organiseerde Cultura Mosae tijdens de eerste lockdown in 2020 wekelijks (telkens op vrijdag) livestreamconcerten. Op deze wijze werd cultuur bij de mensen thuis gebracht en werd er ook tijdens de (corona)lockdown-periode een podium geboden aan diverse culturele gezelschappen en artiesten uit Maastricht en omgeving. Zo werden er op gepaste afstand positieve boodschappen, sfeer en saamhorigheid verspreid. Iets wat we in deze tijd allemaal hard nodig hadden!

Lockdown #Thuisblijfoptredens mrt/april 2020

Tijdens de eerste COVID19-lockdown, hebben wij (na een oproep te hebben gedaan) zoveel mogelijk filmpjes van cultuurmakers gedeeld op de Social Media kanalen van Cultura Mosae en Visit Maastricht. Deze werden verspreid met de hashtags #thuisblijfoptreden #samenmakenwecultuur #voorelkaar #bymaastricht #mestreechtergeis #samensterk #staysafe #culturamosae #visitmaastricht

Zo werd er in die bizarre tijd toch voor verbinding gezorgd en een positieve boodschap verspreid!

Heb jij ze al bekeken?